Rezime ove 2022. godine i planovi za dalje

Dragi naši bokuni neba, 

ne znamo kako vi, ali mi volimo na kraju stare i početku nove napraviti jedan maili rezime godine koja je bila iza nas i na taj način osvijestiti sve što smo prošli, lekcije koje smo svladali i uspjeh koji smo postigli. Iako se godina čini  jako teška i zahtjevna, ipak smo imali puno pobjeda iza sebe, predivnih trenutaka, a jedan od njih je i ovaj Bokun Neba blog kojeg smo pokrenuli u srpnju ove godine. 

Od tada napisali smo ukupno 123 objave, poslali 21 divan journal newsletter našim vjernim pratiteljima, poslali nešto više od desetak tiskanih knjižica, imali darivanja, snimili podcaste i sa svime time razveselili vaša srca i obogatili nečije živote. 

Htjeli smo pokazati što sve može postići duboka bračna ljubav u Isusu Kristu i jedan bračni par koji živi u istom nastojanju, ima iste motive i ciljeve i mislimo da smo u tome uspjeli. Bokun Neba je postalo jedno malo (za sada) neotkriveno mjesto koje polako, ali sigurno, postaje jedna prava riznica duhovnog blaga. 

Još jedna od stvari koju smo htjeli postići s ovom stranicom jest da pokažemo na koji način smo teoriju stavili u praksu i kako nam ide po putu. Napravili smo korak dalje i stavili svoje srce na pladanj u našim objavama, a posebice u kategorijama “Za Lavove i Lavice” gdje ulazimo u dubine i širine i obraćamo se onim čitateljima koji traže više. 

Pisali smo o živoj vjeri koja pomiče planine, o sazrijevanju duše kroz ljubav i patnju, o odgoju djece, zahtjevima roditeljskog poziva i obiteljskom životu, o odnosu između Boga kao Oca i nas Njegove djece, o homeschoolingu, o praktičnom životu i aktivnostima s djecom, davali preporuke za čitanje, itd.. Snimili smo za sada samo jedan podcast “U paru kod nas doma” i time otvorili jedno poglavlje za dalje gdje ćemo razgovarati s drugim parovima o životu u dvoje.

Naša stranica u pravilu ima preko 1000 pregleda svaki mjesec i nešto više od 200ak vjernih čitatelja. Najviše nas se čita naranvo u Hrvatskoj, ali za nas se zna i u SAD-u, Njemačkoj, Austriji, Srbiji, BiH i Švicarskoj! 

Ovo su najčitanije objave u 2022. godini:

1. Ivan i Martina –  u paru kod nas doma

2. Zašto naša djeca ne gledaju TV

3. Snaga u zajedništvu 

4. Razlozi za pokretanje homeshoolinga 

5. Polako nestaje istinski duh Božića

6. Tereza, kako te život mazi

7. Dan provjere, dan zli 

8. O blesavi tatice 

9. Gdje su nestali dobri dečki 

10. Borba za vjeru 1 – smisao nevolja

Unutar našeg journala i stranice, otvorili smo još jednu sekciju “Molitva” gdje otvaramo mogućnost molitve za potrebe naših slušatelja i njihovih bližnjih, pa smo tako do sada imali nekoliko divnih prilika za molitvu za iscjeljenja koju su nam dali naši čitatelji. Stvar je vrlo jednostavna, mi imamo vjere (nije još punina) i voljni smo moliti za sve koji su u potrebi, a na vama je da nam pošaljete vašu potrebu mailom, ili nas nazovete. Nakon molitve pratimo rezultate i zajedno se radujemo svakoj pobjedi! Nije li to super?!

A što nam sprema 2023.? 

Ni mi to ne znamo, ali vidimo u sebi želju da sve proširimo i damo se još više. Nekako vidimo da će biti više podcasta, jer smo nabavili pravu opremu za snimanje, tako da je audio definitivno jedan medij koji će biti u porastu. Razmišljamo da otvorimo još i YouTube kanal kako bi nas mogli vidjeti i više, ali za sada su to samo ideje, jer se moramo izboriti s protivnim okolnostima koje nas uvijek pritišću i vremenom i energijom koji su ograničeni resursi u danu. 

Voljeli bi konačno i održati neke radionice koje smo najavili na našoj stranici. Onako, u najboljem scenariju to bi bilo negdje daleko od obveza i gradske buke, jedan lijepi vikend getaway s drugim parovima i izlijevanje srca i svega što imamo u njemu na blagoslov drugima. To bi bilo lijepo, no pratit ćemo kako će se situacija odvijati. 

U svakom slučaju očekujemo od 2023. da će biti godina još većeg proboja i marljivog rada za Krista, blagoslov za sve oko nas i sazrijevanje nas dvoje. Kako je Tereza jednom rekla, ovdje kod nas doma je jedna velika radionica u kojoj onda nastanu sve te objave koje zapisujemo na Bokunu Neba. 

Hvala vam od srca što ste tu s nama i gledate kako sve raste, buja i napreduje! Mi smo baš zahvalni na tome i želimo vam od srca istinske božanske blagoslove u novoj 2023. godini! Iako je 1.1. samo datum, ipak je i prilika za novi početak, novi list, a ponekad i novo poglavlje. 

Čitamo se, slušamo i možda gledamo u novoj 2023.

Vole vas vaši, 

Frano i Tereza

5
(Visited 132 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. Danijela 08/01/2023at18:40

    Divni ste, hvala vam od srca na radu, trudu i predanju, na Svjetlu kojeg nosite u srcu, na Isusu kojeg dijelite svima! 💛
    Nek vas Otac blagoslovi preko svake mjere u ovoj godini, otvori vam Puteve, a vaša srca neka u mirnom iščekivanju i radosti sa dječjom znatiželjom prate Njegov korak skroz do u Vječnost! 🥰❤️

    Reply
    1. User Avatar Frano 09/01/2023at12:34

      Hvala ti draga Danijela što si tu s nama na ovom putu i hvala ti na svoj podršci do sada!

      Reply
  2. SANDA BAJZEK 11/01/2023at19:08

    Hvala vam na divnim i iskrenim objavama/tekstovima. Na tome što svoj Bogom dan dar koristite na pravi način, proslavljajući Njega a nas podučavajući i nadahnjujući.
    Budite još bolji u 2023.
    Sanda

    Reply
    1. User Avatar Frano 12/01/2023at11:19

      Hvala ti draga Sanda što si nam podrška po putu!

      Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *