Gdje su nestali dobri dečki?

Kao da su postali neka endemska vrsta, dobri dečki. Cure danas sve teže i teže pronalaze te vrle muškarce u kojima bi pronašle sve one osobine koje njihovo srce traži, a opet i kada ih nađu uključe taj jedan „zanimljiv“ modus operandi koji čini sve da ga promjene u nešto drugo.

Muškarac koji je čestit, čist, dostojan, čvrst, da drži do svoje riječi, odan, emotivan, ali i odlučan, ustrajan, hrabar i odvažan, stijena i oslonac, ali i pun razumijevanja za njezino srce, gdje se takvi muškarci danas mogu naći? Isti problem imaju i dečki, jer i oni traže curu koja je vjerna, nježna, čestita, obiteljski naklonjena, da nije svadljiva i zajedljiva, da ne ogovara i spletkari, da mu je podrška a ne stalna kritika, da je dobar i odan prijatelj u vezi.

I kako će se takvo dvoje naći u današnjem svijetu kad su već generacije podignute bez tih vrlina? Dobri dečki su „rasprodani“, a dobre cure se gotovo i ne mogu naći, kako ja to znam reći „u 3 ujutro na šanku“. Dobra cura u to vrijeme spava mirnim snom, ili bdije u molitvi, čuva svoje srce za ono što će prepoznati da je najvrjedniji biser.

Ako tražiš princa na bijelom konju, onda se pobrini da si ti princeza rekao je jednom moj Apostol, jer on ne ide uokolo tražeći lajavu barabu, nego vrlu ženu bogate unutarnje ljepote. On želi u tebi vidjeti nešto što je bolje od njega, nešto u što će se ugledati, a i ti bi trebala u njemu vidjeti inspiraciju za svoj život i tako jedno na drugo utjecati stalno na bolje. Zamisli takav par! Zamisli takvog muškarca i zamisli takvu ženu. Kakav bi to brak bio i što bi sve iz njega moglo izaći!

Ali tu sam da ti kažem da ima nade, jer onaj koji traži, taj i nalazi i onaj koji kuca njemu se i otvara. Ti se pobrini da imaš srce puno vrlina, a prepusti Bogu da spoji ono što jednoga dana ni čovjek neće moći rastaviti.

Ili, kao i mi, pronađi nekoga tko je poput tebe, ali tko je odlučan da se Božjom snagom pretvori u vrlo postojanje, nekoga s kime ćeš rasti i prolaziti kroz iste borbe, nekoga tko će te podizati i koga ćeš ti nositi, pa ćete se jednoga dana okrenuti oko sebe i pogledati onaj par s početka veze i vidjeti koliko ste zajedno prošli i koliko ste napredovali.

Imate kćer? Uputite je što da jednoga dana očekuje, ali ju bome i odgojite tako da jednoga dana princ “slučajno” ne prođe pored nje. 

Imate sina? Podignite ga u muškarca koji su danas skoro pa endemska vrsta, pa će jednoga dana  vrla žena biti nagrada za njegovo dobro srce. 

Frano

7
(Visited 136 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *