Borba za vjeru 1 – Smisao nevolje

Dolazi jesen a s jeseni dolaze novi izazovi za cijeli svijet, time i za našu malu obitelj. Pod izazovima mislim na okolnosti koje bi mogle ponovo jako zadirati u naš mali dom i stoga ga trebamo dočekati koliko možemo biti spremni. 

Okolnosti koje su nas napale proteklih godina nisu bile jednostavne za hendlati i definitivno su našu vjeru rastegnule do maksimuma. Pisao sam o nekim (ne)zgodama u objavama Spremni za nepoznato i Granica povjerenja

Kako su mjeseci u lockdownima prolazili gledao sam kako su se čak i jaki ljudi počeli rušiti i kako su im vlastite snage kopnile dok su ih okolnosti pritiskale. Čak i oni koji su život živjeli u “misli pozitivno” stavu u nekim momentima nisu imali više kapaciteta gledati pozitivno na sve što ih okružuje. Povrh svega, psihoza koja je napala umove ljudi, strah koji je paralizirao ljudska srca i razdvojio ih jedno od drugih, rušili su sve pred sobom, pa čak i one naizgled jako duhovne ljude koji bi trebali biti snaga i uporište drugim ljudima oko sebe. A prema svemu sudeći, najgore tek dolazi. 

Tko će se u onaj dan održati, tko će moći stajati? Svi misle da tu govori o Sudnjem danu, no evo takvi dani nas u zadnje vrijeme prilično često pohode. Tko će zadržati mir, tko će imati snagu za sebe i za druge, tko će biti taj na kog će se mnogi moći osloniti i biti svjetionik u mraku koji nadolazi ove zime?

Evo moje predviđanje. Doći će vrijeme kada će svak’ čovjek iscrpiti sve svoje vlastite snage, kada će ljudsko mudrovanje i razum biti nedovoljni i kad će se pokazati da čovjek koji je odlučan u tome da se oslanja sam na sebe, ili na druge (a nije izgradio pravu vjeru u Božja obećanja), ne može sam opstati. 

Stoga, treba nam plan. Plan kako doći do žive vjere u Božje obećanje i što znači vjerovati. Ne znam gdje počinjete sada kad ovo čitate, ali negdje morate početi. Vadim ove citate iz tematske knjižice “Vjera oživljena kroz Ljubav” koju možete preuzeti u našoj Čitaonici.

Nevolja ima svrhu? Da, ona je kontakt djeteta s Ocem!

“Zemaljska nedaća će postići da će se ljudsko biće čvrsto i iskreno sjediniti sa Mnom i time postati svjestan Mojeg prisustva, i onda će on totalno imati pouzdanje u Mene, time više nikada neće dvojbiti Mene, Moju
Ljubav i moć. Onda će on imati snažnu vjeru koja će mu dati unutarnji spokoj, on se više neće bojati svijeta, on se neće bojati zemaljske nedaće, budući će se on suočiti sa svime s Mojom snagom koja ga prožima. On će znati da nije sam i kompletno će sebe povjeriti Meni i Mojem vođenju… “

Ok, znači svrha nevolje je da uspostavi čvrst i nedvojben kontakt djeteta prema Nebeskom Ocu i jednom kada je taj kontakt ostvaren, jednom kada je nevolja poslužila svrsi, onda dijete dočekuje nove situacije s drugom perspektivom i s punim pravom očekuje Očevu pomoć:

“Što bi bilo više prirodno nego pomoći vam na svaki način, budući Ja Osobno smatram to krajnjim blaženstvom za vas da postanete Mojim Vlastitima?… Time borba (naprezanje) ni jedne osobe neće biti uzaludna, ona
će ga voditi do cilja, i svaka poteškoća, svaka zemaljska i duhovna nedaća je sredstvo napretka,
budući ona povećava srdačan odnos sa Mnom i na taj način Moja opskrba snage je zajamčena.” 

Opskrba snage (ili možemo reći svih blagoslova koji su nam potrebni ove zime) je moguća kada se poveća iskren odnos djeteta prema svome Ocu, a s tom snagom dolazi i sve što je potrebno da se dijete nosi s nevoljom, čak i nevolja može biti otklonjena ako više ne postoji potreba za njezino postojanje. 

“Nedaća će nestati poput postrojbe oblaka kao se povjerljivo izručite Nebeskom Ocu i Njegovoj Milosti. Time vi imate sigurna sredstva da savladate svaku nedaću, vi Mu jedino trebate reći vaše probleme i iskreno Ga zatražiti za Njegovu pomoć… i vi hoćete biti pomognuti… ali najprije trebate usavršiti ovu čvrstu vjeru (u smislu, ‘ona treba sazrijeti u vama’) tako da vam On može i hoće pomoći… Takva će vjera prognati svaku nedaću.”

Trebamo usavršiti ovu čvrstu vjeru

Znači, trebamo usavršiti vjeru i ona mora dozrijeti da bi mogla ugrabiti taj nivo pomoći i zato je nužno da sada počnemo raditi na tome. A gdje početi? Pa tamo na razini gdje jesi. Ako ti se čini čudo da u centru grada usred gužve pronađeš parking, onda počni vjerovati da će ti On tu pomoći ako Ga iskreno zatražiš. Jednom kada se uvjeriš u to da ti On može pronaći parking, onda otvori svoj um da je Njemu moguće i više, pa primjerice vjeruj da će ti na neki način pronaći sredstva da ove zime  platiš račune. Kako ćeš ići iz situacije u situaciju tako će tvoja vjera jačati, mišići vjere će ti postajati sve veći a ti ćeš uživati sve veći mir, jer si odjednom uvidio da  je veliki Pomagač (cijelo vrijeme) na tvojoj strani.

Dosta za danas, nastavljamo u novoj objavi idući tjedan!

Šaljem vam snagu!

Frano

 

Korak po korak

P.S. Zgodna priča – bilo je to davne 2012. kada smo prvi puta počeli moliti za bolesti i slabosti u tijelu. Tako bi primjerice zapovjedili tijelu da se kičma poravna, dođe natrag u os i simetralu, da se ruke ispruže, noge namjeste, itd.. znate već, sve ono zbog čega bi netko išao primjerice kiropraktičaru. E sad, jednom kad ti VIDIŠ kako se tijelo sluša i čini to što ti kažeš da učini u Isusovo Ime, onda ti se otvori cijeli novi svijet! 

Kroz koji dan, zahvaćen uzbuđenjem oko rezultata,  proglasio sam da ću to ljeto hodati po vodi! 😀

Da skratim priču. Vjera raste korak po korak. Jednom kada svladaš jednu razinu, odvažiš se na drugu razinu i tako nastavljaš dalje. Jednog dana dođeš do toga da možeš nekog uskrisit od mrtvih, ili možda doći do potrebitog čovjeka hodajući po vodi 🙂  

Od kud mi to? 

Pa iz ovih Božjih Riječi: SVE je moguće onome koji vjeruje + Zar je Bogu išta nemoguće!

 

3
(Visited 117 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *