Gorak poraz na domaćem terenu

Cijeli svoj život bio sam kampanjac. Odlagao bi svoje obveze koliko god bi mogao, a sam za sebe sam znao reći kako najbolje učim kad sam pod pritiskom. I doista, čuda toga bi mogao ugurati u svoju glavu kad stisnu rokovi, no nisam bio svjestan kako će me to loša navika jednoga dana možda skupo stajati. Sjetio sam neki dan uzrečice koja je prije par godina izašla iz mojih vlastitih usta kad sam spoznao opasnost odlaganja onoga što se mora napraviti: Kampanjci neće vidjeti Kraljevstvo Nebesko.

„Budemo nekako. Isus će to srediti. Može, samo ne mogu danas. Možda od sutra. Danas nije taj dan. Di baš danas. Ima vremena. Budem se toga uhvatio, evo još malo.“ – zvuči poznato?

I tako odlagajući se baviti vjerom iz dana u dan, mjeseca u mjesec, tek ponešto sam pratio seminare i čitao stihove iz Riječi na tu temu, no nisam se tome ozbiljno posvetio. Jednostavno sam računao da će netko drugi napraviti pravi proboj i da ćemo se mi moći osloniti na njega ako baš zagusti i prijeđe razinu vjere koju mi ne možemo pokriti.

Pravedna plaća za naše ne ulaganje

Sve to odlaganje stvaralo je jedan uteg koji nas je sve više gurao i pritiskao. Kao vagon koji se sve više i više tovari sve dok jednoga dana na jednom iznenadnom brijegu naša lokomotiva nije mogla povući toliki teret i sve je stalo. Nedavno smo ranom zorom doživjeli horor priču s epileptičkim napadom našeg mlađeg sina. To njegovo stanje je bilo daleko iza nas kako već tri godine nije imao napadaje i smatrali smo da ozdravio. Ovo nas je iznenadilo i pogodilo jednako toliko koliko i potres u Zagrebu 2020. Iz naše perspektive, cijeli pakao se otvorio na nas i sad smo morali proći gorkom stazom koju smo si (tako reć) sami popločali. Jer, da smo imali prave vjere mogli smo uistinu to zaustaviti, ili do toga ne bi uopće ni došlo.

Idući dani su iz nas izvukli toliko boli i tuge da je to teško razumjeti osim ako si bio u našoj situaciji. Gotovo smo pa neprestano bili u molitvi za snagu, za oprost, za novi početak i za vođenje. Gorke suze su tekle niz moje lice dok sam molio Isusa da mi oprosti što sam zanemario ono što je bila moja dužnost kao glave kuće. Baš sam osjetio da sam žešće podbacio i rekao sam si kako se ovo više ne smije dogoditi. Odlučio sam da ću odvojiti dnevno vrijeme za rad na vjeri, jer sam vidio kako, ne samo da me moje dijete treba, nego i drugi ljudi koji će imati koristi od mene ako se ja probijem u ovoj vjeri za ozdravljenje.

Đavao će vam pokušati ukrasti sve

No,  podijelio bi s vama još jednu perspektivu, a ta je kako će Đavao nastojati ukrasti sve što je moguće jednom kad vas već dovede u ovu poziciju ranjenosti. Ako ste u paru, pokušat će razdvojiti vas dvoje, okrenuti vas jedno protiv drugog i što je najteže nastojat će srušiti vaš odnos s Nebeskim Ocem ubacujući laži poput: „Eto, vidiš da vas je On ostavio. Nije Ga briga za vas. Moraš se još jako puno truditi da ti se ovo više ne dogodi. Nisi ti zaslužio… Sve to što si vjerovao ti je samo priča. Itd…..“   On će toliko raditi na tome da vam nabije krivnju i dokaže svoje laži da ste ovako ranjeni pravi plijen za njega i morate se braniti.

Za te misli ne smije biti prostora. Tu se ne smije dogoditi poraz. Štogod da se dogodilo u našem životu, koliko god mi zgriješili, uvijek ćemo imati Očevu Ljubav za nas i Njegove širom raširene ruke ako se pokajemo i želimo vratiti. Njegova Ljubav je tu za nas i ona nikada neće odustati. Ona je uvijek usmjerena prema nama, Njegovoj odmetnutoj djeci. Samo o nama ovisi koliko ćemo svojom voljom od nje odstupiti. Moj savjet vam je da se dobro utaborite ispod Njegovih krila Ljubavi i da iz te sigurnosti uđete u Njegovu Riječ i sagledate bitku iz pozicije istine. Ako to žudite, On će vam govoriti kroz Riječ i objasniti vam sve u čemu ste pogriješili, a vi onda uprite svoje snage da to popravite. Njegova Riječ dati će vam utjehu, snagu, obnoviti sigurnost, podići vjeru, otkriti razloge, uzdići pogled i obrisati suze. Kroz Njegovu Riječ vi ćete izaći jači, bolji i spremniji za iduću bitku gdje ćete onda moći možda i pobijediti. Nastavite li se tako izgrađivati u Riječi i jačati Njegovoj silnoj snazi, doći će dan kada ćete početi nizati pobjede i ući u novo stanje nadmoći nad Protivnikom i vidjeti svoje poraze kao stepenice na kojima ste se uspeli prema gore.

Tako smo i mi ovih dana.. jačamo svoj odnos s Ocem kroz Riječ, čitamo divnu knjižicu “Oče naš” (koju možete skinuti, ili besplatno naručiti u našoj Čitaonici) i puštamo da nas Njegova Ljubav iscijeli i poduči. Pored toga, jačamo našu vjeru kroz seminare “Naučite vjerovati” i knjižicu Vjera oživljena kroz ljubav kako bi iduću bitku dočekali spremni. 

Grlimo vas i ljubimo!

Frano


Ova objava šesta je u nizu objava Borba za vjeru:

Borba za vjeru 1 – Smisao nevolje

Borba za vjeru 2 – Odvažnost

Borba za vjeru 3 – Uporište za odluku

Borba za vjeru 4 – Da li se uzdamo u naše snage

Borba za vjeru 5 – Dan provjere, dan zli

Borba

1
(Visited 78 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *