Jednostavan stolarski projekt koji možete napraviti s klincima

Prošle godine smo izradili svoj kauč od paleta i osb ploča i od tada čekamo pravi trenutak da napravimo jedan lijepi pripadni stolić za naš dnevni boravak. 

Jedan dan su nas nazvali nona i dida s Korčule i rekli kako su nabavili šnitu jednog velikog bora i kako bi to možda mogla biti prava stvar za naš mali stolić. Kad smo konačno ove zime došli kod njih i vidjeli o kolikom se komadu ovdje radi, bili smo oduševljeni. Izbrojali smo čak 107 godova na njemu, što znači da je bor niknuo taman pred kraj Prvog Svjetskog rata!!!

Spremili smo ga u gepek zajedno s još nekoliko komada drva masline i čekali pravi trenutak da počnemo raditi na ovom projektu. Naš mali majstor Pavle je bio prezainteresiran za ovaj projekt, pa sam ga uključio u sve procese po putu,  a kako je sve zajedno teklo i koji su koraci po putu, možete pogledati u našem prvom zajedničkom videu. 

Ovakvu šnitu ne bi trebalo biti teško nabaviti. Samo se treba okrenuti oko sebe i pronaći nekoga tko pili drva, a vjerujemo kako će vam biti voljan otpiliti jedan komad i bez neke naplate. Noge za ovaj naš stol nabavili smo u Bauhausu, a od alata bila nam je potrebna flekserica na koju smo stavili nastavke za brušenje, te bušilica s kojom smo ušarafili noge od stola. Sve smo na kraju premazali s bezbojnim lakom na bazi vode i stol je bio gotov za 3 sata. 

Kako je Tereza pisala ranije, dijete najbolje uči primjerom i to:

 1.⁠ ⁠Ja (roditelj) radim, a ti me gledaj.

 2.⁠ ⁠Ja radim, a ti mi pomozi.

 3.⁠ ⁠Sada ti radi, a ja ću ti pomagati.

 4.⁠ ⁠Ti radi, a ja ću te gledati.

 5.⁠ ⁠Ti radi, a ja ću pregledati.

Sretno i naravno dobro se zabavite u cijelom procesu!

Frano i Pavle

2
(Visited 50 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *