Geometrijski likovi – trokut, romb, pravokutnik i krug

Već dugo vremena želimo izaći iz standardnih okvira učenja iz knjiga i otvoriti klincima neke nove načine usvajanja znanja kroz praktične primjere. Na taj način usvajaju znanje na puno prirodniji i zabavniji način a nego kroz suhoparne knjige.

Prilike za učenje svu doslovno svugdje oko nas samo ako se spojimo u srcu sa Nebeskim Ocem i otvorimo se za kreativan način da predamo znanje. 

Naša učionica ovih dana izgleda ovako, a lekciju ćemo napraviti od onoga što nas okružuje. 

Učenje i prepoznavanje geometrijskih likova za predškolce i prvašiće - trokut, romb, kvadrat/pravokutnik i krug

Na ruke smo iscrtali pravilne geometrijske oblike. Potom smo ih potražili u prirodi oko sebe. 

Pronađene geometrijske likove svrstali smo u četiri skupine. Na taj se način učimo skupovima i donosimo osnovnu prosudbu gdje koji lik pripada. 

Nakon prvog razvrstavanja radili smo eliminaciju onih oblika koji najmanje sliče na naše pravilne geometrijske likove gdje smo još preciznije izoštravali našu percepciju. 

Naučili smo i zanimljivosti oko romba. Romb, ili dijamant kako su ga djeca odmah prozvala, kad se podjeli na dva djela dobijemo dva trokuta, točnije dva jednakostranična trokuta!

Eto, kroz ovu malu lekciju koja traje petnaestak do dvadeset minuta vaši klinci mogu naučiti puno stvari. Lekcija se uvijek može nadograditi prema interesu djece i vođenju srca učitelja koji predaje znanje. 

2
(Visited 92 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *