Očekivali smo nemoguće

Prošlo je više od šest godina od kad smo vidjeli na svoje oči jedno od najvećih čuda u našem životu. Tereza je bila trudna sa Sunčicom i kroz mjesec dana se približavao porod. Sve je do tada teklo odlično kao i u prve dvije trudnoće, no jedan poziv sa kontrolnog pregleda razbio je taj osjećaj optimizma.

„Gospođo, beba ne dobiva na težini. To upućuje na zastoj u razvoju. U osmom mjesecu trudnoće ona nije dobila gotovo ništa na težini i to je ozbiljno stanje. Morat ćemo vas zadržati u bolnici i staviti na promatranje.“

Taj poziv nikako nisam očekivao od Tereze. Osjetio sam to kao pošten udar na obitelj i u meni se javila momentalna reakcija protuudara. E vraže, nećeš!

Ono što slijedi će biti najkraća molitva u kojoj sam sudjelovao, ali i najveće čudo koje sam do tada doživio!

Telefon zvoni. Zovem Lorensa, našeg apostola i kućnog prijatelja i čovjeka sa najviše vjere kojeg imam u imeniku. Ako netko može pomoći kad imaš nemoguću situaciju, to je on. Ipak nismo mi prvi puta u ovoj situaciji i nismo mi prvi puta izmolili zdravlje, ili čudo da se dogodi.

Lorens se javlja spreman kao da je znao da ću ga zvati. Nakon što sam mu izložio mišljenje doktora, on je predložio da se mi složimo u sporazumnoj molitvi. Za one koji ne znaju što je sporazumna molitva i koju ona moć nosi, evo ukratko što kaže Sveto Pismo.

Matej 18.poglavlje
18 “Zaista, kažem vam, što god svežete na zemlji, bit će svezano na nebu; i što god odriješite na zemlji, bit će odriješeno na nebu.”
19 “Nadalje, kažem vam, ako dvojica od vas na zemlji jednodušno zaištu što mu drago, dat će im Otac moj, koji je na nebesima.
20 Jer gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima.”

Ljudi često zanemaruju potencijal koji se krije u ovim podcrtanim stihovima, no mi smo ga upravo odlučili zajedno iskoristiti! Hoćemo li se mi, kaže Lorens, složiti da je Sunčica potpuno zdrava, iscijeljena, da će nadoknaditi težinu i roditi se prirodnim putem, bez ikakvih problema, poteškoća ili zastoja, u Ime Isusa Krista? 

Ja sam samo rekao „Slažem se“ kao potvrdu onoga što mi je srce već cijelo vrijeme vikalo! Imamo pobjedu! Sunčica je zdrava i iscijeljena! Poklopili smo telefon i ostalo sve prepustili našem Nebeskom Ocu Isusu!

Nakon svega deset dana na novom pregledu ultrazvukom doktori su ustanovili da je beba potpuno urednog razvoja, da je dobila cijelu jednu kilu i još su pitali Terezu “Zašto ste vi uopće u bolnici?”. Terezu su pustili kući iz bolnice taman pred Božić i to je bilo naše veliko Božićno čudo, a dva tjedna kasnije u terminu i potpuno prirodno rodila se Sunčica..

“Vi trebate iskušati snagu molitve daleko češće kako bi rastuće više prepoznali Ljubav vašeg Oca, jer Ja ću vam uvijek dati što Me tražite u čvrstoj vjeri, i kada otkrijete da vas čujem i da vam Moja Ljubav daje sukladno vašoj vjeri, vi ćete se osjećati još više blisko povezani sa Mnom. Vi bi uvijek trebali znati da je molitva most da bi Me dosegli, jer u molitvi vi uspostavljate vezu sa Mnom i Moja snaga Ljubavi može ostvariti učinak u vama.” BD8607 Snaga Molitve

I točno su se ove riječi ispunile u našim životima. Svaka uslišena molitva stvara novu i jaču vezu sa našim Ocem u Isusu Kristu i ta naša ljubav prema Njemu biva sve jača i jača, a ono što je prije bila vjera, sada polako postaje percepcija. Drugima riječima, vjera mora postojati dok još ne vidimo, no kada naše srce bude uvjereno do te mjere da ni ne možemo zamisliti drugačije, onda mi to počnemo vidjeti. Više ne moramo vjerovati i napinjati se da nam On pomogne, mi jednostavno vidimo da će On sigurno pomoći. Mi ne vjerujemo da nas on čuva i štiti, mi vidimo da Ljubav ne bi mogla ostaviti svoje dijete koje čeka u povjerenju na pomoć. Kako mi sve više postajemo ljubav, tako nam je sve više jasno kako Ljubav razmišlja i čini. Njegova obećanja u Riječi postaju dragulji koje brižno pohranjujemo u srcu, jer svako od njih svjedoči nešto Njegovoj beskrajnoj ljubavi za nas.

Koliko je moguće za svemogućeg Boga?, često bi nas Lorens pitao na seminarima. Stvarno pitanje za dobro razmisliti. 

Tematske knjižice “Vjera oživljena kroz Ljubav” i “Nauči nas moliti” koje se mogu preuzeti u našoj Čitaonici daju predivan uvid u silan potencijal vjere izgovorene u iskrenoj dubokoj molitvi.

Doći će kad tad vrijeme kad će nam trebati “nemoguće” i za to se valja pripremati. Šaljem vam brdo snage!

Čitamo se i dalje!

Frano

 
(Visited 50 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *