Plodnost, ciklus i osnove prirodnog planiranja obitelji (Bilings metoda)

Prije dva mjeseca na mail mi je stigla pozivnica od drage prijateljice da se uključim u edukaciju udruge Teen Star za voditelja cjelovitog spolnog odgoja mladih. 

Kako u kući imamo dvojicu predteenagera, tako sam se sa znatiželjom prijavio i detaljno ponovio svu biologiju iz škole, ali i naučio puno novih stvari koje nisam znao. S tim korakom, otvorit ću novo poglavlje ovdje na Bokun Neba i dijeliti s vama znanje koje sam i sam stekao. 

Moram napomenuti da po struci nisam doktor medicine, niti bilo kakve slične struke, no ovo znanje koje sam stekao pokušao sam prenijeti dalje nekolicini zainteresiranih  prijateljica. Ako ste stručniji i uvidite neke pogreške u prezentaciji, slobodno mi javite da stavim napomenu uz video. 

Kroz ovaj video naučiti ćete osnovne pojmove muškog i ženskog spolnog sustava, menstrualni ciklus, kako razlikovati plodnu i neplodnu fazu, kako pratiti osjet i fizičke  karakteristike koje upućuju na plodnu fazu žene, te kako povećati vjerojatnost za začećem jednog ili drugog spola. Video je zamišljen čisto kao informativni uvid u vaše buduće istraživanje i edukaciju. 

Smatram da je ovo znanje važno ne samo u životu svake odrasle osobe, već da mi kao roditelji imamo dužnost poučiti našu djecu o svim aspektima života, pa tako i o spolnosti. 

Frano

 
(Visited 45 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *