Okružena Riječju

“Blizu ti je Riječ, u ustima tvojim i u srcu tvojemu”

Rim 10:9

 

Prije 2 godine donijela sam odluku. Odlučila sam promijeniti svoju jutarnju rutinu jer sam shvatila da kroz dan ne uspijem dovoljno vremena odvojiti kako bih bila u molitvi ili čitanju Riječi. Vrijeme s Njim mi je kronično nedostajalo što je rezultiralo mojim nezadovoljstvom, nestrpljenjem, pomanjkanju ljubavi za obitelj, a nerijetko i frustracijom kroz dane. No kao majci petero male djece, jutarnja rutina nažalost nije bila najstabilnija i najstalnija opcija. A žudjela sam stabilnost i stalnost. Postojali su periodi kada bih se uspjela ujutro dići prije svih, čitala Riječ, bila u molitvi i na taj način započinjala dan. Takva jutra su mi bila najdragocjenija.

No, često je tako nešto  ujutro bilo nemoguće izvesti jer bi mi se bar jedno dijete pridružilo, što bi onemogućilo moju fokusiranost na Riječ ili molitvu. Zatim sam nastojala ostati duže budna, svoju molitvu i čitanje riječi bih odgodila nakon što svu djecu uspavam. Ali nažalost, nakon turbulentnog dana s njima, jednostavno bih klonula od umora. Tijekom dana, zbog njihovog različitog ritma, promjenjivih obaveza i rasporeda, stabilnost i dosljednost jednostavno nije bila moguća. Moja borba je potrajala, no prouzrokovala je samo dodatnu nervozu, nezadovoljstvo i frustraciju i shvatila sam da jednostavno moram pronaći drukčiju opciju za sebe. Ubrzo sam dobila odgovor za moj vapaj. 

Jedne večeri poslušala sam dio intervjua s Priscillom Shirer (poznata zbog uloge u filmu War Room kojeg ovim putem toplo preporučujem, oduševit će vas). U jednom trenutku je izjavila kako nije bitno znati Bibliju od početka do kraja, ako nijedan stih iz nje nije zapravo prodro u naše srce. Ta izjava me odmah ukopala na mjestu i duboko zamislila. Koliko stihova sam ja uistinu ugradila u svoje srce? Kojem stihu sam dopustila dugo i duboko promišljanje?

Ubrzo sam shvatila da ih nema mnogo i odmah odlučila da to moram promijeniti. Priscilla, osim što je glumica, je također majka, motivacijska govornica i evangelizatorica zbog čega i sama ima pretrpan raspored. I sama se borila u danu za vrijeme s Isusom i jednog dana je jednostavno odlučila okružiti se Njegovom Riječi. Zapisala bi stih ili nekoliko stihova koje bi zalijepila na mjesta gdje provodi najviše vremena kada je doma (iznad sudopera, na perilici rublja, sušilici, iznad umivaonika, na ormaru i sl.). Bilo mi je potrebno punih 5 minuta da napravim isto. Imala sam kutiju s biblijskim karticama iz koje sam pomno izabrala nekoliko stihova i zalijepila ih na strateška mjesta. Promjena unutar mene se odmah osjetila. Osjetila sam zadovoljstvo, motivaciju i borbenost unutar sebe. I nije bilo potrebno dugo da svjesno i nesvjesno zapamtim sve izložene stihove i da ih koristim u svojim molitvama tijekom dana i tijekom teških trenutaka koji su uslijedili. Ti stihovi su bili moji uporište i crpila sam snagu iz njih. Znala sam da imam svog Oca uz sebe i ti stihovi su mi pružali dodatnu sigurnost u tu činjenicu. No ono što mi je donijelo dodatnu radost je spoznaja da su mom suprugu ti stihovi bili značajniji i potrebniji nego meni samoj. Svaka nadolazeća situacija je imala odgovarajući stih u našem stanu zbog čega je borba bila lakša i brže bi rezultirala uspjehom. Naša zajednička radost je rasla i s ponosom smo promatrali naše kartice kao simbol pobjede. Periodično nadodamo karticu ili zamijenimo jedan stih drugim, ali tek nakon što budemo sigurni da je prethodni postao dio nas. Tijekom dvije godine uspjela sam realizirati svoju jutarnju rutinu s Kristom i uživala sam u njoj na nezamislive načine, no nova trudnoća prisilila me prihvatiti kako je ponovno došao period u kojem ću svoje borbe voditi okružena Riječju.

U vjeri da te je ovo moje iskustvo ohrabrilo, šaljem ti veliki zagrljaj do sljedećeg tjedna kada ću podijeliti s tobom  svoje najdraže stihove i praktično ti pokazati kako ih koristim u danu.♥

Anja

 

 

 

7
(Visited 164 times, 1 visits today)

4 Comments

 1. Nina 24/02/2024at19:55

  Ponosna sam na tebe ❤️

  Reply
  1. Anja 27/02/2024at10:10

   🥹🥹🥹 Volim te švesta ❤️❤️❤️

   Reply
 2. Kikica 27/02/2024at09:56

  Super ideja sa citatima 🙏🩷 shareat cu tekst… Isus

  Reply
  1. Anja 27/02/2024at10:10

   Hvala puuuno! 😁🥰❤️

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *