Bog čovjeku nije dao ljubavnicu, nego suradnicu za rat

Neki dan sam na seminaru apostola Lorensa čuo citat jednog propovjednika: 

Bog muškarcu nije dao ljubavnicu, već suradnicu za rat.

Kako moćna istina i kako je današnje čovječanstvo (ja uključen) daleko do te percepcije! Svi tražimo ljubavnicu s kojom bi uživali do kraja svojih dana, a malo tko zaista razmišlja o korisnosti bračnog para za druge ljude koji su u potrebi. Možda nismo imali prave primjere ispred sebe dok smo odrastali. Odrasli smo na holivudskim filmovima gdje je brak prikazan kao jedno ljubavno gnijezdo u kojeg ćemo se moći ušuškati i zajedno ostariti.

No, da smo imali bolji primjer ispred sebe, da smo odrasli gledajući bračne parove i čitajući nevjerojatne priče i iskustva bračnih parova koji su imali svoju misiju i promijenili svijet oko sebe, možda bi otišli u ovaj svijet tražeći za sebe suradnicu za rad u Kraljevstvu Nebeskom. Možda nam ne bi bilo na listi prioriteta fizički izgled i površne stvari, već koliko to drugo srce gori za Krista i koliko je spremno odazvati se pozivu koji je nad svima nama.

Jedan će natjerati 1.000 u bijeg, a dvojica 10.000! 

Zamislite koliko bi mogli napraviti ZAJEDNO, kada bi gledali u isti plemeniti cilj, kada bi udruženo zbili redove protiv svega što se protivi? Ovdje ću vam dati primjer jednog bračnog para koji su probili svijet s Evanđeljem i podigli crkve u preko 90 zemalja svijeta u preko pola stoljeća zajedničkog djelovanja.

 

(preuzeto s njihove stranice Osborn.org)

Dr. Tommy Lee Osborn

Dr. T.L. Osborn, svjetski misionarski evanđelist, državnik, učitelj, autor, izdavač, jezičar, dizajner, pijanist i administrator – bio je najpoznatiji po svojem masovnom misionarsko-evanđelističkom služenju milijunima ljudi. Sa svojom suprugom i suradničkom ministricom, Dr. Daisy Washburn Osborn, osnovali su svoje sjedište u Tulsu, Oklahomi, 1949. godine. Zajedno su propovijedali Evanđelje milijunima nedodirljivih ljudi u preko 90 zemalja tijekom više od pola stoljeća misijsko-evanđelističkog djelovanja koje je mijenjalo svijet, svakodnevno propovijedajući pred mnoštvima od 20.000 do 300.000 ljudi, pri čemu je Bog potvrđivao svoju riječ brojnim čudesnim znamenjima.

Dr. Osborn bio je prvi misionarski evanđelist koji je išao na otvorena polja ili parkove, u nekršćanske zemlje, kako bi propovijedao Krista i molio za čuda kao dokaz da je On živ. Danas je to postalo standardna procedura. Osbornovi dokumentarni filmovi i videozapisi o čudesima na 70 jezika prikazani su u tisućama sela i gradova u stotinu petnaest nacija, utječući na milijune da vjeruju u Evanđelje. Osborn Nacionalni program potpore misionarima podržao je više od 30.000 domaćih muškaraca i žena kao stalne misionare među neevangeliziranim plemenima i selima. Preko 150.000 novih crkava osnovano je i postalo samoodrživo kroz ovaj program evanđelizacije.

Dr. Daisy Wasburn Osborn

Dr. Daisy poučavala je ljude da otkriju talente u sebi koji, kada se povežu s Božjim savršenim planom, donose plodove ispunjenja, samopouzdanja i pravog zadovoljstva. Poticala je žene i muškarce da aktivno sudjeluju u Velikoj zapovijedi koju je Isus dao svim vjernicima (Idite u sav svijet i propovijedajte sve što sam vas naučio). Njezina poruka pomogla je ljudima otkriti da u Kristu postoji potpuna jednakost te da svaki pravi vjernik dijeli isti odnos s Njim. Poučavala je ljude da dijele isti identitet s Kristom, isto služenje, isti poziv i isto pomazanje bez obzira na spol ili rasu.

Dr. Daisy uvijek je gledala prema Bogu kao svojem izvoru, a prema Kristu kao svom uzoru. Posvetila se traženju Božje svrhe za svoj život. Dr. Daisy posvetila se Njegovu djelu kroz službu svjetske evangelizacije koju je dijelila sa svojim suprugom, Dr. T.L. Osbornom, više od 50 godina. Njezin prirodni poslovni nagon doveo ju je do preuzimanja višestrukih odgovornosti, uključujući direktorsku ulogu u svim naporima masovnih evanđeoskih križarskih poduhvata i administraciju širokih napora osvajanja duša i misionarskih akcija Osborn Ministries International.
Kao građanka svijeta, Dr. Daisy govorila je tečno francuski i španjolski. Bila je izvanredna diplomatica.

Njezina služba kao učiteljice razvila se u moćan program koji potiče žene i muškarce diljem svijeta da traže izvanrednu svrhu koju im je Bog postavio. Njezina poruka bila je primjenjiva univerzalno, obuhvaćajući sve dobne skupine i životne stilove, a njezini nastavni materijali i danas su traženi širom svijeta.

Neki od stručnih uspjeha Dr. Daisy uključivali su: autorstvo pet glavnih knjiga, radio propovjednica, nacionalna i međunarodna propovjednica, govornica na međunarodnim konferencijama i seminarima te uspješna poslovna žena. Bila je i prabaka, baka, majka, učiteljica, supruga i svjetska ambasadorica za Krista. Dr. Daisy Washburn-Osborn bila je zaista jedna od posebnih žena Božjih za 20. stoljeće. Više od pet desetljeća aktivne službe u preko 70 zemalja, uz njezinu administrativnu, diplomatsku i poslovnu ulogu u svjetskim izlascima organizacije, čine ju zaista iznimnom i jedno od najiskusnijih žena u povijesti kršćanske Crkve.

 

Ideja mi je napraviti seriju objava o moćnim bračnim parovima koji su promjenili svijet, pa me zanima da li vi znate za neke od njih i koje bi preporučili drugima kao primjere kojima bi svi trebali težiti. Pišite mi u komentarima.

Frano

3
(Visited 138 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *