Nešto se dogodilo s lovom | Mudri upravitelj

Nešto se DOBRO konačno dogodilo s lovom. Kao da su se otvorile Nebeske brane posljednjih dva tri mjeseca i telefoni zvone, a sve bolji i bolji poslovi dolaze mojim putem. Osjećam iz unutra kako se nešto bitno prelomilo u meni, a volio bi podijeliti s vama što je to točno bilo.

Godinama se vučemo s tim financijama, od faza kada ima više do faza kada nema skoro ništa.. no uglavnom smo uvijek tu na nekoj mrtvoj nuli. Iako smo puno postigli i hranimo peteročlanu obitelj i Isus je uvijek bio tu za nas da nam da koliko nam treba, ne mogu reći da smo imali za sve što nam srce žudi. Ponekad bi pomoć trebala nama. Osjećali smo oboje da nešto tu ne štima, no nikako nismo znali što. Kao da bi blagoslov trebao biti prisutan, no jedan veći dio njega ipak izostaje.

Kada je Tereza ostala trudna i uzela bolovanje, naša primanja su se i više nego prepolovila i znali smo da je to taj trenutak kada se pitanje financija mora riješiti. Naravno da mozak, kada se suoči sa strahom, počne generirati brdo prirodnih rješenja i katastrofičnih scenarija. Jedno od njih je da odem na bauštelu i počnem raditi takve poslove. Bilo je tu ideja o taksiranju. No srce je znalo da postoji Isusovo rješenje za ovu situaciju i da se nešto u meni mora promijeniti, a ne da moram početi raditi dodatna 2-3 posla, ili prodati bubreg 🙂  .

Prvih nekoliko mjeseci trudnoće je prolazilo a mi smo sve više tonuli u minus i onda su se molitve počele probijati, a paralelno s našom situacijom Isus je otvorio seriju predavanja o financijama preko našeg Apostola Lorensa (link na dnu).

Ključne promjene

Odjednom, kako to i obično bude kad si spreman i voljan, Isus te okruži s učiteljima a na tebi je da pogneš glavu i prihvatiš pravu poduku. Ovako su se u meni porađale ključne spoznaje koje su dovele do ovog novog proboja:

1. Ja nisam vlasnik novaca i materijalnih stvari koje trenutno imam. Iako sam to već čuo prije i u jednu mjeru doista živio, ipak to nije bila svijest na pravoj razini. Sve što imam oko sebe mi je dano na mudro upravljanje i od mene se očekuje da ću taj zadatak obavljati u skladu s Božjim redom. To je ogromna razlika od dosadašnjeg stava gdje ja imam svoje novce i onda ulažem novac kako mi je na srcu. Slikovito rečeno, kao da sam voditelj restorana gdje svaki dan imamo par tisuća eura prometa. Iako je sva ta lova u mojim rukama i ja sam doista tamo radio od jutra do mraka, ipak niti jedan euro a ni restoran nije moje, već od gazde koji mi je dao priliku da radim za njega.
To je ogromna razlika u svijesti koju je trebalo promijeniti. Ja radim s talentima koje mi je Otac dao, s zdravljem, snagom i rukama koje On održava i u uvjetima koje mi On uredi. Sve je od Njega, a ja samo imam priliku u tome svemu sudjelovati i biti dobro blagoslovljen ako svoj posao radim u-redno.

2. Gledao sam neka svjedočanstva na kanalu jednog od najvećih svjetskih evanđelista svih vremena. Svjedočanstva su bila o ljudima koji su bili na dnu tokom globalne recesije 2008. i onda su došli u njegov veliki biblijski centar u Coloradu i tamo počeli primati poduku o život u Kristu, te o ispravnom upravljanju financijama kako je zapisano u Bibliji. Danas imaju muliti-milijunske firme i kažu ovako: Nas je spasilo kada smo došli u biblijski centar 2008. Nismo imali ni prebijenoj centa, no tamo smo sve primili besplatno. Netko je drugi platio sve za nas. Čekali su nas besplatni materijali, hrana i smještaj. Sve je bilo besplatno kako bi mi mogli u miru i bez svjetovnih briga primiti pravu poduku. Danas, mi sa punim srcem podupiremo službu tog evanđelista i želimo ulagati u te centre kako bi netko drugi mogao tamo doći i primiti poduku i novi život besplatno.

U tom trenutku suze su mi navrle na uči i sjetio sam se naše zajednice i našeg Apostola i njegove Misije Čiste Istine, svih besplatnih seminara, svih besplatnih materijala i knjižica, nebrojenih besplatnih smještaja i prijevoza za potrebite ljude, plaćenih režija i pomoći, itd.. i u mome srcu je odjeknulo: Ja ŽELIM da to uvijek bude besplatno za sve.
I moje se srce još bolje spojilo na ulaganje u takvu Božju stvar i velika me radost ponovo preplavila, a u meni se dogodio još jedan veliki ‘klik’ koji sam tako dugo čekao.

3. Kad je krenuo seminar u Splitu pod nazivom „Biznis za Kingdom Biznis“ pomno sam pratio svako predavanje i ponovno doživio nekoliko velikih ‘klikova’. Jedan od njih je bio kako smo mi kao Kršćani dužni davati za Božju stvar i ulagati u Božje ljude od naše „prvine“. Prvina dolazi kao slika iz Starog Zavjeta, gdje bi oni bili dužni davati u Riznicu 10% od svojih prihoda. Trebalo je prije svega drugoga odvojiti za Boga svoju prvinu.
Gledajući ponovo u sliku o voditelju restorana, voditelj dolazi uvečer do gazde i podnese račun koliko je njegov restoran tu večer zaradio. Gazda od prometa uzima postotak kako on želi i ulaže u svoje druge poslove. On se brine da ima dovoljno za režije, troškove, plaće radnicima i nagradu voditelju ako je bio dobar i vjeran u svome poslu.

E sad, seminar daje jednu predivnu nijansu i podučava kako mi ne trebamo religiozno, bez duha i srca, davati 10% i kako našem Ocu ne treba naš novac nego naše srce. On od nas traži da Mu vjerujemo da će se On za nas pobrinuti ako se mi odmah na početku odreknemo jednog djela i to ne prisiljeno, već sa srcem i u svjesnosti da se je to najbolja stvar. A zašto? U čemu je poanta s davanjem?

 

Rješenje za glavni problem

Naš glavni problem je sebična ljubav i privrženost materiji. To se jasno vidi kada ljudima takneš u financije. Tu često najosjetljiviji. Stoga glavni protu-lijek je nesebično davanje i odvajanje od materije. Neću vam puno duljiti, seminar je baš prava stvar, a gdje ćete vi uložiti vaše prvine ovisi o tome gdje se nalazite i tko vas duhovno hrani. No, Sveto Pismo kaže da smo dužni davati i da smo samo upravitelji svega što trenutno imamo.

Očevo srce nam želi otvoriti Nebeske riznice kako bi mogli davati još više, no prvo moramo krenuti od onoga što imamo. Naša mjera se mora povećati, pa će se i mjera Njegovog blagoslova automatski povećati. To dvoje je zakonito povezano.

I tako smo mi napravili nekoliko bitnih zahvata u našim srcima i naše su se financije krenule množiti, a mi izlaziti iz minusa u koji smo upali. Telefon malo malo zazvoni i novi posao dolazi, a mi osjećamo kako naše srce raste zbog mjere davanja koja se stalno povećava. Ima tu još posla i čišćenja smeća u srcu, no krenuli smo i blagoslovi su krenuli za nama.

Pogledajte poredbu o talentima u 25. poglavlju Mateja i vidite što se dogodi s onima koji umnože svoje talente kroz dobro ulaganje, a što se dogodi s onima koji svoj talent zakopaju.

Onomu koji ima još će se dati, neka ima u izobilju, a od onoga koji nema oduzet će se i ono što ima.

 

Za kraj, ipak bi htio naglasiti da ovo nije objava o tome kako se obogatiti, nego kako se osloboditi od svoje sebičnosti i uskogrudnosti. 

Toliko od nas za danas. Niže vam je link na prvi dan Seminara, pa poslušajte ako imate hrabrosti 😉

Ljubim vas!

Frano

3
(Visited 168 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *