Kako slušati srce? Znakovi o kojima bi trebali voditi računa

Postoji velika mudrost u tome da čovjek nauči slijediti svoje srce, da dobije vodstvo Duha Božjeg u srcu i da ga ono usmjerava kroz život. No, u današnjem svijetu zasićenom konstantnim uplivima informacija gdje prvo konzultiramo google, onda druge ljude, a tek onda sebe, kako doći do onog tihog glasa u svome srcu i naučiti s njime surađivati? Ova objava vas to neće naučiti step-by-step, no dati će vam dojam kako je to kada slijediš srce i kakav je osjećaj kada radiš protiv svog srca.

Život nas uvodi u nepredvidive situacije, u raznorazna iskušenja gdje često nema očiglednog smjera u kojem bi se trebali zaputiti. Kako onda izabrati ono što je bolje, što je ispravno i što je dobro? Možda je to odluka oko faksa koji želite upisati, možda je to novi posao gdje se želite prijaviti, možda je to odluka za brak, ili za novi život u vašoj obitelji. Možda nije pitanje da li, već da li je sada pravi trenutak. Bilo kako bilo, naše srce u kojemu prebiva Duh Božji ima što za reći na tu temu i trebali bi ga konzultirati.

Ime mu je: Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni. Izaija 9:6 

Već više puta mi se dogodilo da sam razgovarao s starijim ženama koje su mi se žalile na situaciju u braku i postavile pitanje: „Što sam ja Bogu skrivila da mi je dao takvog muža?!“. Razumijem iz koje pozicije frustracije takvo pitanje dolazi, no ja sam njih svih pitao sljedeće: “Jeste li vi stali pred Bogom i pitali Ga da li je to TAJ muž za vas, da li da se za njega udate?” U pravilu niti jedna nije to napravila, a vjerojatno da jest srce bi joj počelo ukazivati na pogrešnu odluku i sada se nalazi tu gdje jest i puno je teže, ako ne i nemoguće, raspetljati ovu zamršenu sudbinu. Neke odluke poput tih su toliko važne i velike da mogu utjecati na vaš život sve do kraja vašeg puta na Zemlji.

Može se sve izvana činiti ispravno, može izgledati da je to prilika vašeg života i svatko normalan bi tu priliku zgrabio, no nešto vas unutra žulja, nešto vam baš i ne da mira. Ako se s tim glasom srca ne konzultirate i date mu prostora da vas savjetuje, ta prilika se može vrlo lako okrenuti u nepriliku koja će usmjeriti dalje vaše korake.

Nešto mi tu smrdi…

Nešto ne štima s ovime…

Nešto nije kako se predstavlja…

Dobro izgleda, ali imam neki gadan feeling…

Nešto mi govori…  

 

Branitelj – Duh Sveti, koga će Otac poslati u moje ime, poučavat će vas o svemu i dozivati vam u pamet sve što vam ja rekoh… Ivan 14:26

 

Jedan veliki Božji sluga rekao je da je osjećaj kada ne pratiš svoje srce kao kad se tuširaš u čarapama. Sviđaju mi se ti slikoviti opisi, jer tu situaciju svatko može zamisliti.

Ne znam tko je ovo trebao pročitati, no drago mi je da je tu zapisano. Nekome će sigurno pomoći, a nekoga možda i zaustaviti od velike pogreške u životu.

Šaljem zagrljaje!

Frano

1
(Visited 63 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *