Patnja kao sredstvo pomoći

Najintenzivniji tjedni u mom životu. Vjera nedovoljno jaka da spusti Nebo na zemlju. Strah od gubitka. Patnja. Brutalno suočavanje sa samim sobom.  Nove spoznaje. Pokajanje. Voljnost za još veće predanje.

Misliš da se dobro poznaješ dok ti istina situacije jasno ne pokaže gdje stojiš u odnosu na Njega. Ne mogu se sjetiti kad mi je posljednji put bilo toliko toga objavljeno o meni samoj. O mojim razlozima udaljenosti od Njega.

Seminar „Naučite vjerovati“ razotkrio me do kraja. Zanimljivo koliko riječi prodiru dublje kada pred tobom stoji aktivni neprijatelj.

Pustila sam Riječi da mi baš duboko prodre u srce i izazove istinsko pokajanje.

„Morat ću sve promijeniti“ odzvanjalo je glasnije od svih misli.

Promatram iskreno sebe i  ne nalazim ništa u sebi što bi odustalo. Štoviše otkrivam jedan posve novi vid života u sebi u kojem se više ništa u meni ne opire potpunom predanju. Sve ono što sam do prije koji tjedan izbjegavala, napokon se uz Njegovu pomoć čini izvedivo. Neko potpuno novo stanje. Istina koju slušam kroz seminar istovremeno me razdire iznutra i pruža slatki nagovještaj toliko priželjkivane slobode.

Sloboda od straha. Strah zamijeniti dubokom svjesnošću Njegove prisutnosti. Moje „Sve ću promijeniti“ počinje upravo tu.

Nema vjere bez odvažnosti i nema odvažnosti bez duboke svjesnosti Njegove prisutnosti.

Patnja je toliko moćan alat povratka natrag u Ljubav ako nas pri tome ne obeshrabri nego iz nje uspijemo izvući blagoslove. I iskrena da vam budem ja zaista ne znam koliko bi mi vremena bilo potrebno da dostizanje ove unutarnje zrelosti, da se događaji nisu ovako naizgled „nemilosrdno“ zaredali ovako jedan za drugim. S toliko većom obazrivošću ja sad gledam na svoj život, toliko je manje tromosti i voljnosti da se nadvlada sve ono što me udaljava od Njega. Svako novo buđenje iz tromosti duha korak je naprijed.

Stoga ne budite uzbunjeni kada se životne poteškoće čine preteškima za podnijeti… ako vas one učine svjesnima vaših mana i vi se protiv njih sukobljavate onda neće proći predugo vrijeme i one će opet nestati, jer Gospodar jedino dozvoljava takve kušnje dok one nisu poslužile svojoj svrsi i unaprijedile srce ljudskog bića. Jer nije Njegova volja da vi trebate patiti osim da ste kroz to učinjeni dostojnima vječne radosti.

Jedna od prvih stvari koje sam naučila na ovom Svjetlu je kako se ispravno postaviti u odnosu na zahtjevne situacije, kušnje i patnju. Knjižica Uzrok i svrha ljudske patnje obiluje Očevom ljubavlju, ovakvim poticajima i objašnjenjima, a možete ju pronaći u našoj Čitaonici.

Samo hrabro dalje. Korak po korak do duboke svjesnosti Njegove prisutnosti.

Grlim snažno. 

Tereza

4
(Visited 73 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *