Nagrada je Nebo!

Postoji točka u braku gdje se slome brojna koplja i nekoć veliki prijatelji i ljubavnici sada odustaju od bitke za vezu koja je doduše možda i imala potencijal postati velika, ali nije se našlo dovoljno snage da bi se nosilo jedno drugo i u strpljivosti i s milosti da bi se pomagalo jedno drugome podići u visine. 
 
Upravo je to jedna od 4 svrhe braka. Da pomognu jedno drugome sazrjeti u ljubavi i nadvladati preostale slabosti i nedostatke s kojima su ušli u brak. Upravo je to i najteže. Gledati drugu stranu koja ti se u povjerenju i otvorenosti potpuno razotkrila i prihvatiti da je takva, da je to trenutno najbolje što može dati i da će mu možda trebati i puno godina da to nadvlada. Gledati u to i donijeti odluku da ćeš ostati tu i nećeš odustati. To je ljubav. To je križ. To je žrtva. Ljubav je žrtva. 
 
A s druge strane pak stoji netko tko nosi tvoje mane, netko tko je odlučio isto za tebe, netko tko ne odustaje kad te vidi da se grcaš u vlastitoj grešci, već spremno pruža ruke – jednu prema tebi, a drugu prema Nebu da vam da još snage. Čudesna je to jednadžba među parovima i kako je to Otac uredio da jedni drugome budemo najveća radost a ujedno i najveće polje služenja. 
 
Jer ljubav koja se duboko ćuti ne trpi nesklad, ona sama u sebi nosi svjedočanstvo o harmoniji.. Putovati s tim jednim teretom frustracije što trenutno ne možemo postići međusobni sklad jedno je neugodno breme, ali baš tu, baš tu ispod tog križa koji pritišće naša slaba ramena, mi sazrijevamo najbrže. 
 
“Vi jači, nosite bremena slabijih.” Ona njega, a on nju. 
“Dugotrpljivi budite.” On prema njoj a ona prema njemu. 
Milosrdni budite poput Krista.”  
“Žrtvujte se…”

Na tom oltaru Ljubavi oni predaju svoje vlastite slabosti i terete druge polovice. Tu dolazi do izmjene s Nebom. On prima Snagu da ju ljubi, jer se voljan predati za nju. Ona dobiva Snagu da ga ljubi, jer odbija odustati od te veze. Zahvalni su što postoji netko tko će ih ljubiti ovakve kakvi jesu, netko tko ne odustaje ni kada pokažu najgore od sebe. Isprepleteni ovim odlukama srca oni su postali štit jedno drugome, oni su i zamak i utvrda i stijeg pobjede i moćna Božja Truba Ljubavi koja proglašava Njegovo Ime. 
 
Oni su svjetionik u noći, grad na gori koji se ne može sakriti, oni su utočiste za otežana srca i dobra vijest svakome tko se ovom stazom uputi. 

Postoji tako nešto presveto u tome kad se dvije duše u potpunoj slobodi volje svežu jedno za drugo i odluče da nikada neće odustati od te (s)veze. Čak i djecu koju dobiju nekako htjeli ne htjeli moraju voljeti i žrtvovati se za njih. Ali ovdje oni svjesno ostaju unatoč tome što su vidjeli dubinu i mrak druge strane. Znaju da je Kristu sve moguće, vjeruju u Njegovu žrtvu na Križu za njih, gledaju u konačni cilj koji je Otac pripremio za predane duše i vjeruju da je to baš za njih dvoje – ako daju SVE od sebe. 
 
Trud je ogroman. Rad je cjeloživotan. Muka je realna. Žrtva je sigurna. Ali su nagrade i blagoslovi duša neizmjerno veći. Takav je naš Nebeski Otac Isus. Uči nas ljubiti na sve moguće načine i stalno usmjerava naše korake. 
 
Frano 


P.S. Postoji sjajna knjižica u našoj Čitaonici “Bračnoj zajedništvo” u kojoj ćete pronaći predivne spoznaje o toj temi.

Ako niste uloviti svakako pročitajte objavu “Božanska svrha braka”.


Nijedno ljudsko biće ne može ni približno sebi predstaviti veličanstvenost (divotu) duhovnog kraljevstva, što sam Ja izrazio kroz Moje Riječi: „Što nijedno ljudsko oko nikada nije vidjelo, i nijedno ljudsko uho nikada nije čulo, Ja sam pripremio onima koji Me ljube…“ To su nezamislive duhovne tvorevine, to su nezamislive miline, koje tamo usrećuju biće koje je ušlo u kraljevstvo svjetla, i stoga je iskupljeno od grijeha nekadašnjeg otpora protiv svojega Stvoritelja i Oca od vječnosti…

Bića koja su blažena, prevladala su zemaljsku materiju i njihova žudnja se odnosi na duhovna blaga, koja međutim ljudima na Zemlji ne mogu biti opisana, budući da im za ovo nedostaje sposobnost predočavanja. Ako se sada govori o veličanstvenim milinama (divotama, ushićenostima), onda je to u prvom redu povezanost sa Mnom, koja bićima stvara zanos neuporedive vrste. Ona primaju i razdjeljuju svjetlo, ona se kreću u duhovnim tvorevinama koje svjedoče Moju moć i slavu. Ona su u žarkoj Ljubavi samo za Mene aktivna, i ovu Ljubav također prenose na bića koja još borave u tami, u sferama nesavršenih duhova….

da bi se pojmilo stanje blaženih, to samo već zahtijeva jedan stupanj zrelosti, kojeg tek rijetko imaju ljudi na Zemlji. Iako se mogu navoditi slikovite usporedbe kako bi dale uvid u aktivnost stanovnika svjetlosnog kraljevstva, ipak će to biti shvatljivo vama ljudima tek onda, kada vi sami budete smjeli ući u kraljevstvo svjetla, ali onda vašem čuđenju neće biti kraja.

2
(Visited 47 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *