Biblijske kartice za porod bez straha

Bog nas je s ljubavlju stvorio od tri sastavnice: tijela, duše i duha. Porod je često neuravnoteženo stanje jer zahtijeva usmjeravanje najvećeg dijela pozornosti na ono tjelesno. Za kršćanina, međutim, to iskustvo poroda daleko nadilazi samo tjelesni doživljaj. Duša, sjedište naših osjećaja, ima velik utjecaj na naš porod, pa je porod iznad svega duhovno iskustvo.

Townsend,Kelly J., “Duhovni pristup rađanju”

Pripremajući se za svoj četvrti porod primjećujem koliko se moj drugi porod razlikovao od ostala dva. Razlog tome je bila moja dobra duhovna priprema: obnavljanje mojeg uma i usklađivanje s Riječju Božjom i molitva. Knjiga “Duhovni pristup rađanju” uvelike mi je u tome pomogla. Set kartica “Biblijske kartice za lakši porod” zbir je mojih najdražih stihova za promišljanje i pripremu za porod.

U nastavku ih možeš besplatno preuzeti 20 biblijskih stihova vezanih za porodu pdf-u  formatui isprinati  ih na svom kućnom pisaču ili u fotokopiraoni. Predlažem ti da pritom koristiš papir malo veće gramaže kako bi ti kartice što dulje trajale. Odaberi one kartice za koje osjećaš da te najviše hrabre i da se Otac kroz njih direktno obraća tebi, nekoliko njih bit će ti dovoljno.

Nakon toga slijedi onaj teži dio, pokušaj pronaći to vrijeme u danu, kada ćeš promišljati o tim stihovima, moliti da se te istine ugrade u tvoje um i  srce. Ili riječima jednog propovjednika, pronađi sjeme Riječi Božje koje ti je potrebno u ovim karticama, posadi to sjeme u svoje srce, zalijevaj ga, čuvaj od neprijatelja i čekaj da donese željeni rezultat rezultat.

Želiš li još ohrabrenja na ovu temu predlažem ti da poslušaš podcast epizodu ” Trudnoća i porod-Razgovori s doulom Karmen”

Ako ti je potrebna dodatna pomoć ili ohrabrenje po putu. Tu sam.

U ljubavi, Tereza♥

1
(Visited 140 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *