Pad muškarca i vlast žene

Muškarci su izgubili snagu i autoritet koji su imali jednom kada su bili čvrsto priljubljeni uz Boga, predani Kristu. Zamijenili su udovoljavanje Božjoj volji za ugađanje žudnjama njihovih žena. Skrenuli su s puta Istine i bez da su to sami shvatili bili zavedeni otrovnim zalogajem zabranjene ‘jabuke’. Našem usaljenom srcu bilo je lakše udovoljiti zavodljivoj Evi koju smo vidjeli ispred sebe, nego zakonima Božjim koji su eto ‘tu negdje’.. i tako smo izgubili mjesto koje nam pripada pred Bogom, mjesto koje je namijenio za svoje Sinove. A Kćeri su propale još dublje u tami i udaljile se još više od svoje namjenjene prirode, one predivne i bogoljubne žene.

Žena je iskoristila priliku da njezina skrivena žudnja za upravljanjem pobjedi njezinu vrlinu da služi i time potpala pod utjecaj Neprijatelja i svoje pale prirode. Slasna ‘jabuka’ u njezinoj ruci  dala joj je priliku da na nama iskuša skrivene moći svoje ženstvene prirode. Bila je dovoljna jedna rečenica da potpadnemo pod njezin utjecaj i zanemarimo mudro Božje upravljanje. I tako je žena nadvladala muškarca i nametnula mu svoje upravljanje. Skrenula je njegov pogled s Boga na sebe i pobrinula se da tako i ostane.


Nove generacije su podizane, vjera više nije bila tako jaka, niti živa, a autoritet Krista u obitelji izrelativiziran je do krajnje mjere, dok su otpor i samovolja, te žudnja za neovisnosti od Boga rasli unutar nove djece.. Nismo bili ni svjesni koliko će jedan griz, jedno skretanje s Puta Istine skrenuti svijet u paklene dimenzije.

Danas su naraštaji potpuno odvojeni od Boga, brakovi su nikad gori jer nema više nebeskog tkiva koje može spojiti njihove duše i stoga je blagoslova nikada manje. Tko je kriv za takvo stanje? Žena koja je iskoristila priliku, ili možda mi muškarci, jer smo to dozvolili, jer smo skrenuli pogled s onoga što nam je Bog zapovjedio i izgubili svjetlo naše svjetiljke?

Nama nije dano da vladamo nad ženama kao što to neki misle, nego da budemo predani Kristu Gospodaru jedinome i od Njega primamo upute, pa gdje god da nas to dovede. Mi smo ti koji se prvi moramo vratiti u Red, dovesti natrag na Put posvećenja, da možemo ponovno stajati pred Gospodarem kao Božji Sinovi dostojni naše uloge.

Mi moramo biti muškaraci Bogu po volji, utjelovljenje njegove slike o nama. Mi moramo biti oličenje predanja, pobožnosti, unutarnje nepokolebljivosti i ne dati prostora Đavlu (u ženi) da nam išta ima za prigovoriti. Jednom kada stanemo pred Krista kao jedinog Gospodara i postignemo to unutarnje uređenje, znat ćemo točno kako urediti sve oko sebe – brak, djecu, poslove i odnose.

Jedini povrat nazad jest da se mi dovedemo u red, pa onda sve one koji su nam dani da ih štitimo i vodimo i koji se žele skloniti pod naše okrilje.

Frano

 
(Visited 55 times, 1 visits today)

1 Comments

  1. Kikica 30/07/2023at08:13

    Hvala Isusu! I mi žene trebamo raditi na sebi… ne kriviti druge…. svak je najvise odgovoran za sebe, da radi na sebi…

    Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *