Kako bi trebao izgledati božanski sklad između muškarca i žene?

Današnja misao će biti vrlo kratka i vjerujem svima jasna kada vidite video koji se nalazi na dnu ove objave. Postoji savršena jednadžba i odnos između uloga koje trebaju zauzetui oni koji ulaze u božanski brak. Ta formula uređena je na način da funkcionira savršeno, baš poput svega što je Otac stvorio u ovom Svemiru. Kao što priroda ima svoj ritam kroz godišnja doba, ili Mjesec svoju orbitu oko Zemlje dok zajedno plešu ples planeta oko Sunca, baš tako i muškarac i žena imaju mudro uređenu jednadžbu kako postići takav sklad koji će im dati najveći mogući ushit, radost i mir. 

No, zbog  prirode  naše duše mi nismo skloni pratiti Božanske upute i često nam se u srcu javljaju osjećaji otpora prema tome što je Bog rekao. Bilo kako bilo, upute su jasne i ako ih stavimo u praksu i sebe u te okvire, naš život može biti stvarno odraz predivnog sklada i blagoslov ne samo za nas nego i za mnoge druge. 

Dokaz tome smo nas dvoje koji smo se prije jedno 7 godina nakon 5 godina braka svim srcem bacili u Božje upute i započeli proces koji je trajao skoro tri godine i koji je polomio u nama većinu otpora. Zauzvrat, dobili smo predivan i skladan brak, zajedničku umnoženu snagu i mnoge druge blagoslove. Platili smo cijenu, ostavili ego i bili odlučni u tome da je Istina Božje Riječi iznad nas i da nas ona jedina može provesti i osloboditi do kraja. Bez ove odluke nećete nikada moći zaplesati istinski bračni ples i vaš će život više ličiti na sparing meč u oktogonu, nego na ono što vaša duša u sebi istinski ćuti da bi trebala imati.

A koje su ono upute? To nije ni važno u ovom trenutku. Važno je samo koji stav nas dvoje imamo prema njima, ne koliko su lake i koliko su teške. Važno je da li želimo Božanski brak, taj natprirodni sklad i snagu koja iz njega izvire i koju smo cijenu spremni platiti da do postignemo. Kad smo spremni platiti cijenu, onda sve dalje ide puno lakše. Dok god traju pregovori, dogovori, trampe, nateznja i okolnosti, do tada mi ne možemo pobjediti i imat ćemo uvijek nikakve rezultate. 

Evo sada i obećanog videa, a ubacit ću još i komentar našeg Pavla “Ma oni vam imaju na nogama role“… i to se doista tako čini onome koji nema nikakvo iskustvo u plesu. No, oni koji plešu vrlo dobro znaju koliko je usklađivanja bilo potrebno da se postigne takav ples i naravno tko u tome plesu vodi a tko slijedi.

Šaljem vam svjetla i snage u Ime Isusovo da i vi vidite ovo što mi gledamo!

3
(Visited 75 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *