Zajednički život prije braka?

Početak zajedničkog suživota i test faza braka

Ok, znači osjećate da ste spremni pokušati živjeti zajedno i da vam je dosta nalaženja vani na hladnom, te su se počeli u vama buditi osjećaji prema zajedničkom suživotu.

Iako neki zagovaraju drugačije, mi osobno mislimo kako je ova faza jako bitna za prokušavanje vaše veze. Zajednički  život, dijeljenje stvari i dužnosti, daje osjećaj kakav bi život mogao biti kada bi ga odlučili provesti zajedno. Osobno, ne bi nikome savjetovali prelazak u iduću fazu bez minimalno 6 mjeseci zajedničkog života. Ili, ako želite intenzivniji tečaj, otiđite na kampiranje ili jedrenje sami  par tjedana. Upravo u takvim životnim situacijama prožetim s kušnjama vi možete vidjeti kako vi kao par reagirate i postupate, a sve vam to daje informacije za budućnost. Nisu toliko ni važne informacije, koliko da vidite kompatibilnost među vama, na koji način rješavate probleme i koje su vam slabosti i mane s kojima ćete se morati nositi kada iduća kušnja dođe.

Ne možemo dovoljno naglasiti koliko je važno da se iskreno i istinski poznajete. Potpuna razgolićenost dviju duša osigurava najveći stupanj intimnosti, povezanosti, naravno ranjivosti, podrške i razumijevanja. Zajednička usmjerenost u nadvladavanju svega što vam se protivi, bilo to unutarnje ili vanjsko,  naravno uz duboku pažnju i razumijevanje, je kao vjetar u jedra vašem brodu.

Naš Nebeski Otac je imao viziju za brak. Vizija je unija muškarca i žene u najviši stupanj koji je moguće postići između dviju duša, te iz takvog nebeskog sjedinjenja rađanje novih naraštaja prosvjetljene i duhom ispunjene Božje djece. Njegova vizija je Rajski vrt. Ako je On tu viziju nama dao, onda sigurno ima i načina da se ona postigne.

Ako mi oboje primimo božansku viziju za naš život i sebe predamo Bogu u Kristu Isusu (jer Krist su jedna vrata kroz koja mi možemo primiti Snagu da uopće sebe pokorimo i dovedemo u božanski red koji nam je potreban za takvo sjedinjenje), onda naš brak može rasti i mi možemo sazrijevati, te On na nas može izliti sve svoje blagoslove koje ćemo mi dalje dijeliti svima oko sebe. Tako je nastao i ovaj Bokun Neba kojeg ovdje čitate. U jednom momentu mi smo toliko puno primili da smo se morali izliti dalje prema drugima i predati ovo bogatstvo koje i sami uživamo. Nismo ni mi pristigli do kraja, ali već imamo toliko toga što vam možemo predati dalje što vam može pomoći kroz život pojedinačno i u dvoje.

Jednom kada ste okusili život i upoznali ste jedno drugo do mjere gdje osjećate da znate dovoljno da bi bili spremni provesti život zajedno, osjetiti ćete da je došlo vrijeme za veliku odluku. Tu odluku ne želite donijeti emotivno, ishitreno ili iz krivih motiva. Nikako. Zato ćemo cijelu jednu objavu posvetiti toj važnoj odluci.

Ako vam je ovo bilo na blagoslov, proslijedite slobodno dalje!

Ljubimo vas,

Frano i Tereza

4
(Visited 78 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *