Kroz što prolaze klinci u srednjoj školi?

Prošlo je već dosta godina od kad smo mi bili u srednjoj školi. Neke stvari su ostale iste, no današnje generacije se susreću s brdo drugih problema koji u naše doba nisu ni postojali. Putem do škole nikada nismo razmišljali o tome koliko followera imamo na društvenim mrežama, dal’ je netko lajkao naše mišljenje, ili uopće imali koncept o internetu koji nam daje uvid u neke potpuno druge kulture od naših. Imao si svoju ekipu iz kvarta, par frendova iz osnovnjaka, i naravno sve s kojima sada ideš u srednju. 

U moje doba najveći problem generacije je bila droga. Baš se u našoj generaciji puno toga zalomilo da je droge bilo puno u našoj sredini i bilo je prilično teško ostat čist i razviti svoj integritet. Nekako smo plivali u svemu tome i na moje vlastito čudo nisam imao posla s drogom, iako je bio čest pojam oko mene. U jednom momentu je preko 75% mog razreda nešto “koristilo” na tjednoj razini. 

Kako se naši sinovi polako približavaju srednjoj školi, tako sam odlučio popričati s onima koji su na terenu, pa mi je u goste došla srednjoškolka Tonka od naše drage prijateljice Ane i dala neke nove uvide u to s čim se klinci danas susreću. Tonka ide u prvi razred jedne sportske školu u Zagrebu, pa je tako i zdravije okruženje, no ona ima uvid u to što se događa oko nje i što se promovira kao poželjno na društvenim mrežama i njezinoj sredini. 

Od utjecaja woke kulture, cijele rodne ideologije koju im guraju na satu razrednika, raznoraznih poremećaja ličnosti među klincima, depresija i suicidalnih misli, do djece koja sve više otvoreno traže pomoć školskog psihologa. Nikada prije u povijesti nije bilo toliko djece kojoj je potrebna pomoć, što svjedoči jednoj epidemiji psiholoških bolesti koje uzimaju naše klince mahom. 

Kako u takvoj sredini pliva jedna srednjoškolka čija je majka predana Kršćanka, te kako ju njezina mama prati molitvama i blagoslovima kroz to nemirno more, poslušajte u novom nastavku podcasta. 

Ovo će biti prva u seriji objava na ovu temu kojoj je važno posvetiti pažnju, rekao bi, na vrijeme. 

Čitamo se,

Frano

4
(Visited 208 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *