O kruhu s jajima i neočekivanim djelima ljubavi

Promatram našu djecu ovih dana i razmišljam kako osloboditi više ljubavi među njima. Kako kvalitetno iskoristiti zajedničko vrijeme? Promatrajući njihove interakcije i međusobna spoticanja vidim koliko bi dobra donijela mala neočekivana djela ljubavi. Koliko mala? Pa za početak mala poput ovih jaja s kruhom koje smo Sunčica i ja pripremili za naše dečke jednog hladnog zimskog dana. Što kad ovakvi iznenadni dodiri ljubavi ne bi bili tek povremeni, već uobičajeni način funkcioniranja među njima. Što ako mi roditelji imamo priliku rasplamsati žar nesebične ljubavi i uz malo truda i početne borbe spustiti bokun neba u vlastitom domu. 

Ipak, nesebično služenje u ljubavi neće se spontano razvijati ne upremo li mi roditelji svoj pogled u tom smjeru svojim primjerom, poticanjem i aktivnim stvaranjem prilika za uvježbavanje nesebične ljubavi.

Ljubav oslobađa, uzvraćena ljubav ispunjava snagom i pomaže nositi slabosti i terete drugog. Neočekivane akcije ljubavi zauzvrat bude želju da se ljubav zadrži i uzvrati.

Božanska iskra tinja u srcu svakog malog bića i čim ju se uspije potaknuti, ona počinje djelovati velikom snagom. Tamo pak gdje je dječje samoljublje još jako, roditelj će morati uložiti malo više truda i pronaći način da dijete potakne na ljubav, iako dijete možda ne osjeća poticaj samo unutar sebe. Voljnost da čini dobro osigurat će djetetu upliv božanske snage. Dijete će taj upliv osjetiti kao snaženje volje, a Nebeski Otac će pred njim otvarati nove situacije u kojima će moći djelovati u ljubavi. 

Dijete će tako sebi zaraditi “uzvratnu” ljubav koja će ga još više ojačati iznutra dok vrlo skoro u njemu poticaj na ljubav ne postane sasvim osjetan, što će posljedično još više ojačati njegovu volju za činjenje istih. Prava mala Božanska čarolija.

Jeste li spremni sljedeći tjedan začiniti ovakvim poticajima? Ako da, onda molite, pažljivo slušajte iznutra i dopustite Ljubavi da vas vodi. Inspirirajte primjerom, potičite, aktivno stvarajte prilike za služenje među djecom.

Na kraju krajeva, ljubav je uvijek najmudrije ulaganje.

Šaljem vam jedan pregršt zagrljaja.

Tereza

1
(Visited 72 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *