Sudar zvijezda

Ne znam jeste li ikada vidjeli simulaciju sudara dviju galaksija, no baš me to danas podsjetilo na dvije duše koje se pronađu u moru opcija i jednostavno postanu nevjerojatno privučene jedna drugoj. Kao nekakvom čarobnom silom (ljubavi), oni su privučeni jedno drugome i ta međusobna ljubav ih sve više i više tjera na zbližavanje. U tom sudaru galaksija dolazi do nevjerojatnih transformacija, gubitka planeta i cijelih zvijezda, no kako vrijeme prolazi iz tog naizgled nesmislenog kaosa rađa se nova super galaksija.. U nama umire ono što je sebično i oholo, a rađa se poniznost i želja za služenjem.. nekoć dvije potpuno različite galaksije koje su imale svaka svoju vrtnju i usmjerenje, sada su stopljene u jednu i imaju zajedničke koordinate. Možemo reći da su uhvatile Božansku vrtnju i sudbinu koju je On pripremio za njih dvoje. U tom srazu postale su više nego što će i jedna moći ikada zasebno postati, udružile su sjaj svojih zvijezda i postale još veća sila u mračnom prostoru oko sebe.

Baš tako i bračni drugovi bivaju privučeni jedno drugome, no tek rijetki uspiju proći fazu transformacije u Božanski zamišljena bića i ubrati tolike silne Nebeske blagoslove. Velika većina ih se zadovolji tek na razini tjelesnosti, ili prirodnog uspjeha, smatrajući velikim postignućem ako se nakon nešto godina ne rastanu i pronađu način da podnose jedni druge. 

No, ne bi li ljubav trebala s vremenom rasti, ne bi li stablo našeg života trebalo davati sve veće i slasnije plodove? Da, u jednoj fazi života dođu djeca, ali to nisu ti plodovi o kojima govorim, nego mi bi trebali biti blagoslov za mnoge oko sebe. Naše bračno postojanje ima priliku mnogo učiniti za Kraljevstvo Ljubavi i jedno udruženo djelovanje može, baš poput ovog Bokuna Neba, donijeti puno svijetla i snage onima koji ih trebaju i traže. No češće nego rjeđe parovi zapnu na jednostavnoj stepenici i ne mogu se dogovoriti tko vodi, a tko slijedi, tko je glava, a tko rep. Pokušaji da pronađu rješenje u mudrosti ovoga svijeta sigurno neće donijeti božanske rezultate. Uz puno dobre volje oni će doći tek do kompromisa i neke tolerancije, no nikada se neće moći uskladiti do te mjere da mogu imati zajedničko DUHOVNO nastojanje.

Naš put usklađivanja je imao 3 faze. Prva, u kojoj smo bili privučeni jedno drugome i sudarali se jedno od drugo bez nekog reda i plana i nastojali pronaći neko zajedničko rješenje. Druga, kada smo čuli da Bog ima božansko uređenje za parove i upute koje je objavio za njih kako da se namjeste, te godine nastojanja i muke da to provedemo u praksu i konačno ova nova faza gdje smo zadnjih nekoliko godina zauzeli svoje Bogom dane uloge i počeli graditi jedno blagoslovljeno zdanje koje je počelo biti blagoslov za druge.

Konačno, bili smo spremni na zajednički rad. Više manje sada isto nastojanje kuca u srcima i jednog i drugog. Uskladili smo se do mjere da želimo iste duhovne stvari i ne smetamo jedno drugome na putu da se one ostvare. Štoviše, podrška smo jedan drugome i međusobni poticaj da uspijemo i sada promatramo kako Otac pred nama otvara blagoslove s kojima onda možemo hraniti ostale.

Nas troje, Tereza i ja i Isus, ušli smo u jednu novu fazu suradnje što se vidi po ovoj stranici i našem nastojanju da ovo što i mi sami imamo donesemo svima oko sebe. Naša iskrena radost je da svatko na ovoj stranici pronađe inspiraciju, motivaciju, ali i rješenje za svoju situaciju, te donese prave odluke koje će i njemu promijeniti život kao i nama. Osim što smo se iskreno voljeli i bili pravi prijatelji, mi nismo po ničemu bili posebni, već smo sve ovo u sudaru naših galaksija izgradili uz veliku podršku našeg Apostola po jasno ukazanim uputama iz Riječi Božje i dobili, gle, jedno prekrasno novo zdanje!

Bit će nam velika radost ako će ovo blagosloviti i vas, te vam pomoći vidjeti Božji plan za vas dvoje. Ako još niste u vezi, onda vam je ovo svjedočanstvo kakva bi veza trebala biti, a ako već jeste onda sigurno vidite što sve može postići bračna ljubav kada uđe u Božje upute.

Ljubimo vas i grlimo!

Frano i Tereza

P.S. Postoji divno mjesto gdje se jedan puta tjedno nađu parovi koji u sebi imaju ovakvo nastojanje da nauče o Božanskom planu za parove i transformiraju svoje brakove u nove razine . Ako vas zanima, javite se..

3
(Visited 52 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *