Zašto je brak u Kristu 1000x bolji

Neki dan ugostili smo u našem malom dnevnom boravku čak četiri para koje jako dobro poznajemo  iz naše zajednice. Njihov prosjek godina je jedno petnaestak manji od našega, a nalaze se u različitim fazama veza i braka. Neki su još u fazi hodanja, neki zaručeni, a jedan par je prije nekoliko mjeseci uplovio u bračne vode. Htjeli smo s vama podjeliti njihova iskustva i poglede na bračnu Ljubav i njezin kontrast u današnjem svijetu. Pronaći nekoga s kime ćeš proći ovu zemaljsku stazu u današnje vrijeme nije nimalo lako, pa smo između ostalog govorili o toj čežnji za drugim ljudskim bićem koju samac uvijek nosi u srcu, te kako duša prepozna da je ispred nje došla njezina druga polovica.

Kada je vrijeme za zaruke i kada je vrijeme za brak, te što se promjeni kada se svežemo jedno za drugo u Božjem savezu možete doznati iz ove naše petnaeste epizode u seriji Formula za skladan brak.

Ako vas epizoda dotakne, molimo vas ostavite komentar ovdje na blogu ili ispod videa da ih ohrabrite, jer bilo je potrebno puno hrabrosti da se ovako otvore pred svijetom.

Zaista se puno može naučiti iz ovih njihovih priča.

Mudri budite, a mi vam šaljemo naše blagoslove!

Frano i Tereza

Draga djeco, divim se vašoj iskrenosti i poduzetnosti Tereze i Frana, ovi vaši uraci zasigurno će pomoći mladima i dati im nadu za drugu perspektivu u životu, jer život uz Krista pruža drugačije mogućnosti. Hvala na vašim svjedočanstvima i trudu kojeg ulažete da bi mi ovo mogli vidjeti i čuti. Mladi čeznu za drugačijem načinom života, a nemaju uzore u nama, (svojim roditeljima, susjedima, prijateljima, okruženju u kom žive), ali Frano kaže ” fakat postoji” neka tako bude. HVALA TI ISUSE! 

Nada

 

Uuuuuwwwaaauuu!!! Prekrasno! Čuti ovako mlade parove sa ovoliko mudrosti i žudnje za istinskim vrijednostima života/braka jest nešto što se rijetko nalazi…a ispunjavajuće je i vrlo vrlo vrlo vrijedno. Jako se radujem idućoj epizodi!

Josip

 

 

3
(Visited 45 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *