Preporuke Biblija za djecu

 1.⁠ ⁠Ilustrirana Obiteljska Biblija

 Sally Ann Wright

Jedna je od najljepših dječjih Biblija koju smo držali u rukama je upravo ova  zbirka od 365 priča , molitvi i tema. Ova knjiga zaista predstavlja prekrasan vodič kroz godinu i postavlja temelj za brojne kvalitetne razgovore i molitve. Knjiga  nije koncipirana na način da kronološki prati biblijske događaje već  čitatelja upoznaje sa sadržajem Svetog pisma kroz postavljanje i odgovaranje na  praktična svakodnevna pitanja, nudeći tako  Božji plan i rješenje za te situacije. Pitanja poput „Koliko žarko želimo upoznati Boga?“, „Koliko brzo zaboravljamo dobre odluke?“, „Jeli dovoljno ispričati se?“ „Koliko dobro poznaješ samoga sebe?“ „Znaš li izvući najbolje iz teške situacije? Misliš li da se Bogu može vjerovati?“ samo su neki od mudro postavljenih pitanja na koje ova knjiga nudi odgovore i potiče na važne duhovne razgovore i zajedničku molitvu. Ilustriranu obiteljsku Bibliju možeš prelistati ovdje.

1.⁠ ⁠Biblija za hrabre dječake

Melisa Alex, Gustavo Mazali

 

Knjiga Biblija za hrabre dječake“ prati živote iznimnih muškaraca iz Biblije koje su zahvaljujući svojoj vjeri postale iznimno hrabri i odvažni. Noa, Jošua, David, Danijel, Pavao samo su neki od njih. Svaka priča počinje kratkim uvodom o liku kojeg čitamo. Iako se knjiga svojim sadržajem i načinom pisanja ne razlikuje mnogo od nekih drugih sličnih dječjih Biblija upravo ju  stavljanje naglaska na ove iznimne biblijske muškarce čini pravom malom riznicom priča o hrabrosti, vjeri i odlučnosti koje će zasigurno inspirirati mnoge dječake da se suoče sa životnim izazovima sa hrabrim srcem i umom. Knjigu Biblija za hrabre dječake možeš prelistati ovdje.

3. Biblija za hrabre djevojčice

Melisa Alex, Gustavo Mazali

Knjiga Biblija za hrabre djevojčice“ prati živote nevjerojatnih žena iz Biblije koje su zahvaljujući svojoj vjeri postale iznimno hrabre i odvažne Rebeka, Ruta, Noemi, Estera, Marija i Marija Magdalena samo su neke od njih. Svaka priča počinje kratkim uvodom o liku kojeg čitamo. Iako se knjiga svojim sadržajem i načinom pisanja ne razlikuje mnogo od nekih drugih sličnih dječjih Biblija upravo ju  stavljanje naglaska na biblijske žene čini pravom malom riznicom priča o hrabrosti, vjeri i odlučnosti koje će zasigurno inspirirati djevojčice da se suoče sa životnim izazovima sa hrabrim srcem i umom.

 
(Visited 66 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *