Dobro došli na naš Bokun neba

O nama

Frano i Tereza

21 GODINA ZAJEDNO

od čega 13 godina u braku. Puno smo skupili zrnca mudrosti o životu i bračnoj sreći i Bokun neba je mjesto gdje ih predajemo dalje. 1

4 DJECE

Neki dan smo slavili 28. dječji rođendan. Puno je o iskustva i važnih lekcija iz kojih svi mogu ponešto naučiti, a toliko je još toga pred nama. Učimo u hodu i predajemo dalje sve što smo naučili. 

Bokun neba kršćanski obiteljski blog

POSVEĆENJE

Svoje živote smo predali Kristu prije više od 13 godina i nastojimo živjeti život posvećenja u svemu što činimo

PREDANJE

Pravi blagoslovi se ne mogu steći bez da si predao dalje sve što si do tada stekao, stoga je naša mala misija obogatiti vaš život sa svime što smo i sami primili po putu

Što ćete ovdje naučiti?

Kako postići skladan i plodonosan kršćanski brak

U današnje vrijeme kada se gotovo svaki drugi brak raspada i sve vrijednosti su izmijenjene, zaista je jako teško bez poduke iz Riječi Božje pronaći formulu za skladan brak između muškarca i žene. Mi smo ju svladali i stavili u praksu kroz sve ove godine, te tako stvorili divnu atmosferu u kojoj možemo zajedno stvarati. Naša je iskrena želja srca prenijeti na vas sve što smo i sami naučili. Kroz brojne napisane objave, te podcaste posvećene ovoj temi, pokazujemo vam teoriju i praksu kako smo u tome uspjeli  

Kako podignuti djecu u kršćanskom Duhu

Kako su mlade generacije posebno pod napadom i sve više agresivnim utjecajem svijeta kojemu su vrijednosti nasuprotne kršćanskom svjetonazoru, tako je vrlo važno da su upravo roditelji ti prvi učitelji svojoj djeci, te da se uči iz prve ruke. Mi smo roditelji četvero djece, stoga kroz naše objave iznosimo sve što smo i sami spoznali i naučili o božanskom odgoju djece. 

Kako živjeti život posvećenja po primjeru Isusa Krista

Sve kreće od najunutarnijeg dijela našeg bića, pa je tako rad na vlastitoj duši nešto čemu smo posvetili svoje živote. Isus je Put i najbolji primjer, a proces je od tolike velike važnosti da je to teško dovoljno naglasiti. Kroz naše objave uronite s nama u dubine duše i ljudske prirode, te kroz svjedočanstva i iskustva vidite kako se može sve nadvladati s Isusom koji nam daje snagu. Naš put je ukorijenjen u Kristu, a mi vam Ga donosimo na što jednostavniji i praktičan način dijeleći s vama ono što smo i sami spoznali kroz ovih 15 godina od kad smo Mu predali svoje živote. 

Kako funkcionira kršćanska obitelj u 21. stoljeću

Nije lako voditi obitelj kroz ovaj svijet i podizati djecu u ovo vrijeme, no mi smo uspjeli u tome da budemo u svijetu no ne budemo dio njega. Drugim riječima, kako za svoju obitelj iz svijeta uzeti ono što je dobro, a imati snage odbaciti ono što ne valja. Izazovi su stvarno brojni i problemi s kojima se suočavamo sve veći, no kad je Krist s nama, svejedno tko na nas izlazi. Obitelj mora postati čvrsta, kompaktna i jaka unatoč svojim unutarnjim raznolikostima, jer upravo o njezinoj stabilnosti će ovisiti sudbina njezinih članova. 

Osnovne kategorije na blogu

Jedna od najvažnijih formula – kako postići duhovni sklad dviju duša, te zajedno raditi i stvarati kroz život. Zajednički put posvećenja duše, podizanja obitelji i služenja bližnjima oko nas.

Ljubav je najmudrije ulaganje

Što Bog spoji

Ovo su tekstovi koji najviše zadiru u dubine ljudske duše i pokreću procese o kojima možda neki ne žele promišljati, no ako želite živjeti život posvećenje i predanja Isusu, to je put kojim se ide.

Povjerenje u Očevu pomoć

Što kada ništa ne ide po planu

Sve one mudre lekcije koje bi željeli da naša djeca nose dalje i izgrade se u vrijedne i čestite mlade ljude. 

Kako da u današnje vrijeme odgojim dobro dijete?

Pomalo o odgoju djece

Ovdje možeš pročitati sve vezano uz građenje obitelji i sigurnog doma u koji se svi ukućani uvijek rado vraćaju i u njemu pronalaze izvor Snage i Božje zaštite. 

Razlozi za obitelj 1. dio

Razlozi za obitelj 2. dio

Na Bokun neba pišemo o prednostima alternativnih oblika obrazovanja i homeschoolingu.

Obrazovanje kod kuće

Razlozi za pokretanje homeschooling-a

Neke od prednosti homeschooling-a

Naš podcast Bokun Neba dostupan je na Spotify, Google i Apple podcast, RSS i na YouTube-u.

(Visited 432 times, 1 visits today)