Jutarnja molitva (objava iz 2015.)

Zato ga Bog i uzvisi iznad sviju i dade mu Ime, koje je veće od svih imena, da svi na nebesima, na zemlji i pod zemljom prignu svoja koljena pred Imenom Isusovim, i svaka usta priznaju: „Isus Krist je Gospodin“-na slavu Boga, Oca.
Filipljanima 2:9,10

Onog dana kada sam postala mama dan mi je u trenutku postao prekratak za sve ono što sam isplanirala napraviti. Nemalo puta mi se dogodilo da sam zbog pritiska obaveza koje me čekaju potpuno nepromišljeno iskočila iz kreveta i „uskočila“ u novi dan, a da se prethodno nisam okrenula u mislima mom brižnom Ocu za nas vidljivog u Isusu Kristu (Kološanima 1:15, 2:9) i zamolila ga za blagoslov.

Sa Mnom i u Moje ime vi bi trebali započeti svaki dan, voditi svaki pothvat i tako ispun-javati/iti vaše dnevne dužnosti, i možete također biti sigurni kako će vaš rad biti blagoslovljen, bilo da je riječ o zemaljskoj ili duhovnoj aktivnosti. BD 7129 “Svakodnevno zazivajte Isusovo ime”

U mom slučaju takvi dani su uvijek bili prepuni prepreka po putu.

Ali čim hodate sami, to jest, bez da ste zatražili za Moju asistenciju, činit ćete puno besmislenog posla, morat ćete se boriti s poteškoćama ili nećete uvijek biti uspješni. BD 7129 “Svakodnevno zazivajte Isusovo ime”

U takvim situacijama znala sam se pitati “Pa dobro što sad radim krivo”?, “Zašto mi treba toliko vremena da obavim jednostavnu stvar?” “Zašto se to uvijek meni događa?” Trebalo mi je vremena dok sam uistinu postala svjesna kako se za naše duše neprestano vodi borba (Efežanima 6:12) i ukoliko propustimo Isusa zamoliti za zaštitu bili mi toga svjesni ili ne postajemo laka meta onog koji jedva čeka priliku pomutiti naše planove i unijeti nemir u naš dan.

I opet i iznova morate zatražiti Moju asistenciju, jer veza sa Mnom je nužna kako bi bili zaštićeni od Mojeg neprijatelja koji vas neće prestati gnjaviti. BD 7603 “Božji blagoslov se treba zatražiti”

Za vaše duše se neprestano vodi borba, i vaša pobjeda je često otežana ovim mračnim silama, ali to je učestalo do vas, pošto vi možete zatražiti neograničenu snagu i to bi uvijek i trebali učiniti putem iskrene molitve za Mojim vodstvom, Mojom zaštitom i Mojim blagoslovom… Zato vi nikad ne bi trebali započeti vaš dnevni rad bez Mene, vi bi trebali zazivati Moje ime u vašem srcu, apelirati za učvršćivanje vaše volje i u potpunosti Mi se predati… Onda vas Ja mogu zaštititi od neprijatelja vaših duša (Sotone), onda ćete biti okruženi bezbrojnim svjetlosnim bićima koja će ga odbiti primiti/propustiti, onda ćete radosno i oslobođeni brige vršiti vaš dnevni posao svjesni snage i unutarnjeg mira. I onda vas više ništa neće biti u stanju uznemiriti pošto znate kako sam Ja uvijek prisutan i uređujem sve. BD 7129 “Svakodnevno zazivajte Isusovo ime”

Svjesna spoznaje koliko mi je potrebna podrška u mom danu, koliko mi je važno da je moj Tata pored mene, da pazi svaki moj korak, usmjerava me i štiti kada put postane pretijesan više ne započinjem dan a da ga prethodno u iskrenoj molitvi nisam zamolila za blagoslov mojih misli, namjera i djela, blagoslov moje obitelji i ljudi s kojima ću se susresti. Jednom kada sam se tako pomolila vjerujem kako će moj Otac tako urediti moj dan da će sve što će se dogoditi, bila to za mene ugodna ili neugodna iskustva, biti na moju izgradnju. (Rimljani 8:28)

Vi nikad ne bi trebali zaboraviti ovaj zahtjev za Mojim blagoslovom (ili ‘ovo zatraživanje Mojeg blagoslova’), vi ne bi trebali započeti vaš dan bez da ste najprije sebe povjerili/preporučili Meni i Mojoj brizi, ali onda možete biti sigurni da je svaki put ispravan i svako djelo što činite dobro. BD 8728 “Objašnjenje blagoslova”

Stoga Mu se vi uvijek trebate preporučiti/povjeriti, vi bi Ga trebali tražiti da vam pomogne i da vas zaštiti. Vi bi trebali tražiti da blagoslovi vas i sve vaše misli, namjere i djela… vi bi Ga trebali tražiti da bude na vašoj strani, (Njega) Kome se možete povjeriti kako bi sigurno hodali vašim zemaljskim putem…BD 8728 “Objašnjenje blagoslova”

Moj dragi prijatelj naučio me razmišljati o ovoj Očevoj bezgraničnoj ljubavi. On bi to rekao ovako: Ako ti kao mama, ne bi uskratila nijedan blagoslov svojoj djeci i napravila bi sve da ih zaštitiš, ti koja si još nesavršena, u kojoj se nalazi samo zrnce Očeve beskrajne Ljubavi, koliko puno više će On zaštititi i blagosloviti one koji ga traže, On koji je savršena Ljubav. 

Ja neću uskratiti Moj blagoslov od nikoga koji ga zatražuje, koji Me svjesno traži za Moj blagoslov. Pošto Moj blagoslov znači pritjecanje Moje snage ljubavi, on znači Očevo vodstvo/upravljanje, Koji želi voditi Svoje dijete do ispravnog cilja… BD 8728 “Objašnjenje blagoslova”

U ljubavi Kristovoj, Tereza

1
(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *